Великден

glojene - великден

На Великден, 16.04.2017г. Сдружение за възраждане и европейско развитие на с. Гложене и църквата „Св. Вмчк Димитрий Солунски“ организираха конкурс за най-красиво великденско яйце и за на-красива великденска украса. Участваха със свои творби 26 деца, а публиката беше още по-многобройна. Кметът на с. Гложене Милчо Милчев поздрави за Великден присъстващите, приветствие поднесе и председателят на пенсионерския клуб Мария Терзиева.

Журито присъди първа награда за най-красиво великденско яйце на Владимира Милева Василева- на 11 години, втора награда на Теодора Тодорова – на 11 години и трета награда на Яна Димитрова- на 9 години.

За най-красива великденска украса се класираха на първо място Мария Дачева –на 11 години, на второ  място Мария-на 7 години, Радослав и Мартин  Венкови- на 9 години и на трето място Дариян Петров – на 7 години.

Наградените получиха грамоти, книги, иконки и лакомства. Другите деца също получиха подаръци.

В предверието на църквата, Сдружението организира благотворителна изложба- базар на сувенири и други предмети, изработени от деца и дарени предмети от членове на сдружението. Изложбата беше посрещната с интерес от посетителите и мнозина закупиха  от експонатите.

Събраните средства на стойност 179,65лв. (сто седемдесет и девет лв. 65ст.) от базарите на 12.04.2017г.- ЦВЕТНИЦА и 16.04.2017г.- ВЕЛИКДЕН ще бъдат използвани за общественополезната дейност на Сдружението.

Сподели с:


2 thoughts on “Великден

  1. Младото поколение трябва да следва традициите и да пази корените си!Дано тези деца успеят да заживеят в едно по- хубаво Гложене, за което сме отговорни ние- техните родители, баби и дядовци.Успех на Сдружението!

Вашият коментар