Отворено писмо

отворено-писмо

Здравейте,

Публикувам отворено писмо до кмета Г-н  Милчев, относно наше предложение за изготвяне на нова пешеходна пътека към стадиона, като очакваме неговият отговор. Писмото е изпратено  и  на Управителният съвет на Сдружението вчера, които ще съдействат за неговото подаване лично в Кметството.

Схемата, която засягаме в писмото е публикувана в раздел „Преди да е твърде късно“, с два варианта за изграждане на пешеходна пътека.

Очакваме коментари и предложения от всички, които искат да помогнат за реализирането на този проект.

Благодаря!

Сподели с:


5 thoughts on “Отворено писмо

 1. Ето и моето скромно мнение по въпроса. Наистина сегашната пешеходна пътека не е функционална, но … я има. Някой прочете ли законовото положение на искането?!? В нашето законодателство всичко, по-скоро, е да пречи, от колкото да помага на хората. Наименованията на тротоарите е проблем за наистина функционална пешеходна пътека. Понеже пешеходна пътека се прави от тротоар до тротоар по Закона за движението по пътищата. А сега вижте самите наименования на тротоарите – единия е от населено място, от едната страна на пътя, а другия е на „голям главен“ път. Та за това е нужно просто да се атакува точната институция, за да даде разрешение за функционалния вариант на пешеходната пътека. Та този път парадокса е в закона, според скромното ми мнение.

 2. Здравей, Радке,

  Благдоаря за информацията, която ни даваш. След като ти прочетох писмото, си мисля следното;

  Ако рагледаме мисленото продължение на десния тротоар на пътя идващ от центъра на селото (завършващ при Мила), то то достига точно до десния тротоар на моста за игрището (в посока игрището). В този смисъл спокойно може пешеходната пътека да свързва двата тротоара, пресичйки околовръстния път!

  От тази гледна точка ми се струва, че няма противоречие със Закона за движение по пътищата. Ти как мислиш?

  1. Точно от тази гледна точка не го поглежай тротоара, защото единия е в селото, а другия не е – по смисъла на закона. Точно това говорехме с преподавател в Юридическия факултет – Атанас Семов

 3. Здравейте,
  Резултатът е:
  Идеята на писмото беше, още един път да се повдигне въпроса за пресичането на участъка към стадиона. Знаем, че има много по-важни неща за решаване в селото, както всички виждаме, та в крайна сметка загрижени за пресичането си останахме групата граждани, които решихме да съдействаме за нова пешеходна пътека и то с лични средства. Сдружението отказа да входира писмото, защото Кметството не е институцията, която решава този проблем, както всички знаем. За да се стигне до по-горна институция или да се засили даден проблем и да се намери решение за него, трябва да бъдат намесени институции, които да дадат гласност и сериозност на проблема. За това виждането за такава, беше първо нашето Кметство, а после с още конкретика и допълнение да се изпрати искането до АПИ.
  Резултатът от дългогодишен труд на всички в селото е налице. Радвайте му се!

Вашият коментар