Искра в тунела, наречен „България“

Patrick_Smithuis

Роден в Холандия, живеещ в България от 2008, този истински човек надмина и най-смелите ни представи и очаквания за това, на какво един „чужденец“ е готов да направи за новата си страна. Ето един Човек, готов да поеме всички рискове в името на истината, все повече затрупвана в лайна и страх от всички нас в тази поробена „държава“. Нека отделим една малка част от ценното си време и отместим погледа си от индийските и турски сериали и поне погледнем какво и как той се опитва да направи за нас, отлично представено в неговите филмчета на почти перфектен български.

„Аз живея в най-хубавaтa и най-разнообразната страна на Европа. Потенциалът за България и 7-те милиона Българи е oгромен. Имаме капацитет да храним половин Европа с нашите плодородни земи, но излиза, че едвам можем да храним себе си. Най-важния продукт за износ стана дърва за огрев и скоро най-големия приход в Българската икономика ще са парите, които нашите емигранти изпращат към роднините, които останаха тук. Какво стана? …“

Patrick Smithuis

Ето няколко от отлично направените документални филма на Patrick Smithuis:

За повече посетете личният сайт на Patrick Smithuis: My New Homeland

Сподели с:


2 thoughts on “Искра в тунела, наречен „България“

  1. Забавна е тази трагедия! Всеки път ли трябва някой от вън да дойде, за да ни каже техните си болежки и да ни предупреди, какво точно в неговата държава са направили и не му се е харесало! Боже, уж сме големи хора, а постъпваме като децата – не могат да ни опазят от самите нас си! ДО КОГА САМИ ЩЕ СИ ВРЕДИМ?!? ДО КОГА НЯКОЙ ВСЕ ТРЯБВА ДА НИ ПОКАЗВА ГРЕШКИТЕ НИ, А НИЕ ДА ГО ИГРАЕМ ОБИДЕНИ?!?!!!

  2. От филмите на Патрик, които изгледах, ми се струва че има поне 10 неща, за които прокуратурата би могла да се самосезира. Също и за материалите в този тук сайт, например електромерите ( и батериите им) в река Вит.

    Изглежда има много основателна причина, да бъдем разделени от Румъния по отношение на приема в Шенген, и тя явно е в областта на съдебната система и правораздаването.

    Качественото правораздаване е елемент на държавността!

Вашият коментар